0

Windows 10’da Hesap Makinesi Açılmıyor Sorunu Ve Çözüm Yöntemleri

Windows 10, Microsoft tarafından geliştirilen işletim sistemidir. Hesap makinesi, en basit olarak dört işlemi yapabilen, gelişen teknoloji ile birlikte her türlü sayısal işlemi yapan elektronik ve mekanik araçtır. Günümüzde karşımıza çıkan matematik sorularında, alışverişte, satışta vb. işlemlerde elimizin altında bulunan akıllı telefon ya da bilgisayar varsa, hesap makinesi uygulamasından faydalanabilirsiniz. Yazılım, donanım ya da bilinmeyen nedenle hata alabilirsiniz. Windows 10’da hesap makinesi açılmıyor sorunu ve çözüm yöntemlerini uygulayarak bu sorundan kurtulabilirsiniz.



Hesap Makinesi Uygulamasını Yönetici Olarak Açın

Windows 10 işletim sistemine sahip cihazlarda bilgisayar kullanılan hesabı yönetici olarak görmediğinde birçok program ve uygulamanın çalışmasını engeller. Açılmayan birçok program ve uygulamayı yönetici olarak çalıştırarak açabilirsiniz. Bunlardan bir tanesi de hesap makinesi uygulamasıdır. Açılmayan ya da açılırken kapanan bir hesap makinesi ile karşı karşıya kalıyorsanız, yönetici olarak açmayı deneyin.

Bilgisayarda Yeni Kullanıcı Hesabı Açın

Hesap makinesi açılmıyorsa, bilgisayarda yeni kullanıcı hesabı açarak sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Aşağıdaki adımları sırasıyla takip ederek yeni kullanıcı hesabı açabilirsiniz.

Denetim masası, kullanıcı hesapları adımlarını takip edin.

Kullanıcı hesapları seçeneğine tıklayarak diğer kullanıcılar bölümüne ulaşın.

Diğer kullanıcılar bölümünün altında yer alan bu bilgisayara başka birini ekle seçeneğine tıklayın.

Karşınıza açılacak sayfada sizden istenen bilgileri yazın.

Başlat, oturumu kapat yolunu takip ederek yeni açtığınız hesaba ulaşın.

Masaüstüne geldiğinizde, başlat menüsünden hesap makinesi uygulamasını açmayı deneyin.

Microsoft Hesapları Sorun Gidericisini Çalıştırın

Hesap makinesi uygulaması diğer hesaplarda açık ya da başka uygulamalarla uyuşmazlık gösteriyor olabilir. Bu durumda açık olan hesap makinesi uygulamasını kapatın. Microsoft hesapları sorun gidericisi uygulamasını açarak, sorunların kaynağını bulabilirsiniz. Windows’un önereceği çözüm yöntemlerini uygulayarak sorunları çözebilirsiniz.

Windows 10 Sorun Gidericisini Açın

Bilgisayardan sorun giderici uygulamasını açın. Windows mağazası uygulamaları seçeneğine tıklayın. Bir sorun varsa bulup, önerilen çözüm yöntemlerini uygulayarak sorunu çözebilirsiniz.

Program, Uygulama Ve İşletim Sistemlerini Güncelleyin

Bilgisayarda yüklü olan program, uygulama ve işletim sistemi güncellenmediğinde hiçbir şey doğru düzgün çalışmaz. Mağaza uygulamasını açarak bir güncelleme olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. İşletim sistemi, program ve uygulamaları güncellemeyi unutmayın.

Hesap Makinesi Uygulamasını Yeniden Yükleyin

Windows 8’in öncesinde bulunan işletim sistemlerinde hesap makinesi uygulaması silinmiyordu. Windows 8 ve 10’da ise hesap makinesi uygulaması silinebiliyor. Windows mağazasına girerek hesap makinesi uygulamasını yeniden yükleyebilirsiniz. Böylece silinmiyor ve açılmıyor sorunlarına çözüm bulmuş olursunuz.

Sistem Dosyası Denetleyici Özelliğini Açın

Bu durum sorun giderme uygulamalarıyla benzerlik gösterir. Sistem dosyası denetleyicisi bilgisayarın sistem dosyalarındaki hata ve sorunları tespit ederek çözüm yolları üretir.

Komut İstemini Açın

Komut istemini açıp, kod yazarak bilgisayardaki birçok sorunu çözebilirsiniz. Aşağıdaki kodları yazarak hesap makinesi açılmıyor hatasını çözebilirsiniz.

Başlat menüsünden arama kutucuğuna komut istemeyi yazın.

Farenin sağ tuşuna basarak komut istemini yönetici olarak çalıştırın.

Karşınıza açılan siyah ekrana sfc / scannow yazıp enter tuşuna basın.

Çıkan sonuçlarda hesap makinesi ile ilgili bir sorun olup olmadığını kontrol edin.

Windows 10 Sistemi Geri Yükleyin

Bilgisayarda yapılan bazı değişiklikler program ve uygulamaların çalışmasını engelleyebilir. Windows’un her sürümünde sistem geri yükleme programı mevcuttur. Bilgisayarda hangi tarihte değişiklik yapıldıysa, o tarihe geri dönebilirsiniz.

Denetim masası, sistem adımını takip edin.

Ekranın sol tarafındaki menüden sistem koruması seçeneğine tıklayın.

Sistem koruması kategorisinden sistem geri yükleme butonuna tıklayın.

İleri butonuna basın.

Diğer geri yükleme noktalarını göster seçeneğine tıklayın.

Karşınıza çıkan listede geçerli tarih ve saate dair geri yükleme noktalarını görüntüleyebilirsiniz.

Hangi tarihe geri yükleyecekseniz seçip, ileri butonuna basın.

Bilgisayar yeniden başlayacaktır.

Sistem geri yükleme bittikten sonra hesap makinesini açmayı deneyebilirsiniz.

 



Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

Yorum Gönder

 
tic
Top