Android Emülatör; android cihazlar için düzenlenen oyun ve uygulamaların bilgisayarlarda da çalışmasına olanak sağlayan programlara verilen isimdir. Bu noktada oyun tutkunları android cihazlardansa daha büyük ekranlarda oyunlarını oynamak istedikleri için mükemmel bir işlev görür. Bunun yanı sıra oyun ve uygulama geliştiricilerinin uygulamalarını test etmek için kullandıkları programlardır.
En iyi Android Emülatörlerden 5 Örnek
1- Resmi Android Emülatörü
Genellikle oyun ve uygulama geliştiricileri tarafından kullanılan bu araç, android emülatörü işlevi de görmektedir. Bu araç sayesinde istenilen oyun ve uygulamalar bılgisayarda açılablmektedir. Bunun için Android Studio'yu indirip yüklemek gerekmektedir. Yükleme tamamlandıktan sonra programı açıp New Project'e tıklayıp projeye isim vermek gerekmektedir. Ardından işletim sistemi sürümü ve geliştirme platformundan ''Add No Activity'' seçilmeli ve '' Finish '' butonu tıklanmalıdır. Program başlayınca '' Tools / Android /AVG Manager '' adımları takip edilmelidir. Daha sonra ''Create New Virtual Device'' butonu tıklanmalıdır ve oradan da cihaz seçimi yapılıp gerekli eklentiler yüklenmelidir. En sonunda da Play butonuna tıklanıp istenilen şekilde kullanılmalıdır.
Bu araç geniş kapsamlı biir android emilatörüdür. Dahili Google App desteği de sunmaktadır.
2- Andy
Hem görsel açıdan hem de teknik yönden iyi bir programdır. Kolay kurulum yapılması da başka bir iyi tarafıdır. Bu android emülatörü sayesinde bilgisayar, oyun sırasında uzaktan kumanda olarak kullanılabilmektedir. Çalıştırmak için özel bir grafik kartına da ihtiyaç yoktur. APK dosyalarını sürükle-bırak yoluyla yüklemesi bir başka avantajıdır. Google tabanlı uygulamaları iyi bir şekilde çalıştırır.
3- NOX App Player
Oyun ve uygulama geliştiricileri tarafından, geliştirdikleri oyun ve uygulamaları test etmek için kullandıkları bir android emülatörüdür. Tek tıklama ile root ve unroot işlevi görmesi iyi bir özelliğidir. Dokunmatik hareketleri uygulayabilir. Yerleşik GPS kontrol cihazı seçenekleri bulunmaktadır. CPU sayısı, Ram boyutu ve hızı bakımından da birçok avantaj sağlayan bir programdır.
4- Blue Stacks
Windows' ta en çok kullanılan android emülatörlerinden biridir. Ücretsiz bir programdır. Ancak uzun bir süre ücretsiz olarak kullanmak için önerilen uygulamalardan yüklenmesi gerekmektedir. Kurulumu kolaydır. Apk yüklemeleri de oldukça basittir. Google Play Store'u kullanmak için Gmail hesabına giriş yapılmasını da gerektirmeyen bir programdır.
5- GenyMotion
Sıklıkla kullanılan bir başka android emülatörüdür. Programın ücretsiz sürümleri de mevcuttur. Güçlü bir programdır. Güzel bir görsel sunar. Donanım hızlandırma desteği ve OpenGL gibi daha gelişmiş özellikleri de bulunmaktadır
Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.
Yorum Gönder
Yorum Gönder