Geçen yılın amiral gemilerinden olan LG G3'ü değerlendirip artılarını eksilerini açık bir şekilde sizlere sunmaya çalışacağım.
İlk olarak G3'ün size nerler sunduğundan bahsedelim. G3, 2K ekranla sizi karşılıyor. Gerçekten ekranı çok iyi ve güzel çözünürlük sunuyor. Örneğin bir Z3'ün ekranıyla karşılaştırdığınızda kesinlikle G3'ün ekran parlaklığı daha fazla ve Z3'ten daha iyi çözünürlük sunuyor. Biraz da Z3'ün ekranı Full HD olduğundan kaynaklanıyor. Ancak Z3'ü son amiral gemisi olması sebebiyle değerlendirme aldım.
Ekrandan sonra fotoğraf kalitesine geçelim. Yine Z3'ten örnek vereceğim. Çünkü onda 20.7 MP kamera var. G3'ün gece çekimi kesilikle Z3'ten daha iyi. Z'ün flaşı çok yetersiz kalıyor. Örneğin Beyaz tişörtlü birini çektiğiniz zaman beyaz tişörtün üzerindeki desenler Z3'te görünmüyor. Beyazı çok parlatıyor. Ancak G3 çok net çıkartıyor. G3'ün çift led flaş olması da bu durumda etkili elbette. Kameranın megapiksel değerine kanmayın derim.
G3'ün 2.5 Ghz işlemcisi var. 4 çekirdekle desteklenen işlemci 3 GB RAM ile bu gücünü süslemiş. Android bir cepte RAM'in 3 GB olması ne kadar önemlidir? Bunu sizler de iyi bilirsiniz. 10 GB RAM olsa yine de yarıya yakınını sistem kullanıyor. Bir Windows gibi bir iOS gibi olamadılar. Cihaz bu özelliklerine rağmen takılıyor. Örneğin menü tuşuna bastığınız zaman takılarak geçiyor. Normalde oyunlarda kasma yok. Üst düzey özellikleri şu anda her oyunu kaldırıyor. Ancak ara yüzde kasma var. Bu da grafik işlemcisi ve 2K ekranın ters düşmesinden dolayı oluyor. Adreno 330 grafik işlemcisi 2K çözünürlükteki ekranı desteklemiyor. Bu sebepten dolayı ara yüzde kasmalar oluyor. Bu kasmalardan herkes şikayetçi. Üst düzey bir telefon aldık, ancak kasıyor deniyor.
Gelelim ısınma problemine. Forumlarda ve gruplarda herkes ısınmadan şikayetçi. LG G3'e körü körüne bağlanmış biri diyor ki ısınmayan telefon mu var? Hiç ısınmayan varsa bana gönder diyor. Ancak ben de bir LG kullanıcısı olarak telefonun 77 santigrat dereceye kadar ısındığın gördüm. Özellikle Android 5.0 sistem ile bu denli ısınıyor. Facebook, Twitter gibi programları kullanırken de hafif ısınmalar yapıyor. Bunlara diyecek bir sözüm yok.
Cihazın pil ömrüne gelecek olursak bir günü çıkartabilecek güce sahip. 3000 mAh bataryası oldukça iyi gidiyor. Ancak Android 4.4.2'de iken batarya daha iyiydi. Android 5.0'a geçildiğinde biraz düştü. Ancak yine de iyi diyebilrim. Şarjdan çıkarttığınızda yarım saat kadar Facebook, Twitter, YouTube gibi sitelerle uğraşabiliyorsunuz ve ancak % 99'a düşüyor.
Kronik bir hatadan bahsedeyim. Isınma hatasından bahsettik. Şimdi de buna bağlı olan çatlama sorunundan bahsdeceğim. Isınan telefon dayanıksız olan kısımdan çatlıyor. Bu kullanıcı hatası olarak değerlendirilmiyor. Garantiye gönderiyorsunuz çözüyorlar. Genelde mikrofon bölgesinden çatlama yapar. Eğer cihazınızı alalı 6 ayı geçmediyse sıfır cihaz talep etme hakkınız var. 6 ayı geçtiyse büyük uğraşlar vererek telefonun sıfırını alabilirsiniz. Alamazsanız bile kasa değişimi yapılır. Ücret de almazlar. Ancak LG Türkiye garantili bir telefon alırsanız bu böyle olur. İthalat garantili alırsanız pişman olursunuz.
Kendi LG G3'üm ve mikrofondaki çatlak |
Kendi LG G3'üm ve mikrofondaki çatlak |
10 aylık G3 kullanıcısı olarak bunları sizlere aktarabildim. Her biri tecrübeyle sabittir. Eğer merak ettikleriniz varsa buradan sorabilirsiniz.
Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.
Yorum Gönder
Yorum Gönder