Akıllı cihazlar iyi güzel de şarj süreleri başlı başına bir sorun. Klasik telefonların şarjı bir hafta gidebilirken, akıllı cihazların şarj süresi bir gün bile değil. Tabi bunun nedeni de açık. Akıllı cihazların HD görüntü özelliğini, kaliteli video ve fotoğraf çekimini, birbirinden güzel uygulamalarını ortaya koyarsak cihazların şarjının bitmesi normal. Elinizden geldiğiniz kadar idare ederseniz akıllı cihazların şarj süresini biraz daha kullanışlı bir zamana çıkartabiliriz. Yapılması gerekenler:
- Kullandığınız ekranlar AMOLED ise mecbur olarak fazla güç harcar. Onlar bize daha parlak ve net bir görüntü sunar. AMOLED ekranların şarj tüketimini engellemek için kapalı tonda duvar kağıtları kullanın. Siyah renk olabilir. Daha az enerji harcar.
- Telefonun ekran parlaklığını en alt seviyeye indirin. Akıllı telefonların büyük ekranları var. Bu ekranlar çok şarj harcar. Bu nedenle ışık gücünü olabildiğince düşük yapın.
- Telefonunuzun işlemcisini güzel kullanın. Ona fazla yük yüklemeyin. Çünkü fazla iş fazla enerji demektir.
- Telefonun şarjının tam dolmasını bekleyin. Bu biraz zaman alır gibi gözüküyor ama olsun. Tam olarak dolan pilin ömrü daha çok olacaktır.
- Kablosuz bağlantıları kapatın. Kullanmıyorsanız açık durmalarının bir anlamı yok. Wİ-Fİ, Bluetooth, GPS, 3G gibi kablosuz bağlantılar şarjınızı çabuk tüketir.
- RAM’inizi zorlamayın. Cebin RAM’ini zorlarsanız pil tüketimi biraz fazla olacaktır.
Akıllı cebinizin pil ömrünü az da olsa bu şekilde uzatabilirsiniz.
http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...
Yorum Gönder