Google’da arama yapmadan önce karşımıza gelen Doodle’ları kim yapıyor? Bu görseller çoğu zaman Google logosunun yerini alıyor. Her gün milyonlarca kullanıcı bu Doodle’ları görüyor. Yapılan Doodle’lar günün anlam ve önemini anlatmaya yetiyor. Bu resimler kullanıcıların bulunduğu ülkelere göre değişebiliyor. Örneğin 23 Nisan’da Türkiye’de Google’a girildiğinde elinde bayraklı çocuklar görmek mümkünken Çin’de ise bambaşka bir tema olabiliyor. Google bu uygulamayı 1998 yılında başlattı. Google çalışanlarının o günü izinli olduğunu göstermek için yaptıkları çöp adam temalı logosuyla bu uygulama başlamış oldu. Bu zamana kadar binden fazla logo kullanıldı. Bazıları çok bilinen bazıları ise fazla bilinmeyen temalar. Bu temalar zamanla internette paylaşılabilir bir hal aldı.
Daha çok hangi konular seçiliyor? Daha çok günlük hayattan konular seçiliyor. O günün önemini belirten temalar yapılıyor. Bu da temaların çekiciliğini arttırıyor. Peki, bu resimler neden arama motoruna konuluyor? Ofiste sıkışmış bir biçimde ya da canı sıkılan bir kullanıcının biraz tebessüm etmesi için olabilir mi? Bu resimler dünyada en çok görünen resimler arasında yer almakta.
Bu temaları bir ekip yapıyor. Çekirdek kadroları çok küçük. Bir elin parmakları kadar. Bu ekip milyonlarca kişinin yüzünü güldüren Doodle’ları yapıyor. Peki, yarın ya da ertesi gün nasıl bir tema olur? Nasıl bir resim konulur? Bunu herkes merak ediyor; ama kimse bilmiyor.
http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...
Yorum Gönder